Půjčovna aut

Cestování Čínou

Čína je jednou z nejlépe položených destinací jestliže budeme chtít použít termín cestování časem. Tato země má bohatou kulturní tradici a na časové ose dějin jde tuto civilizaci nalézt už před 8000 lety.
                                                                                      
Tato země je jednou z nejnavštěvovanějších metropolí která je pro cestování nezapomenutelným zážitkem. Takže pokud máte chuť cestovat do Číny pak vám jako destinaci poradím město Xian které leží přibližně 1 100 km jižně od Pekingu.
                                                                                      
Xian je výbornou destinací pro cestování z důvodu jeho polohy neboť se nachází poblíž nejpočetnějšího shluku pyramid v Číně. Tyto pyramidy lze najít západně od Xianu a jednou z těchto pyramid je i Bílá pyramida která je největší a snad i nejstarší pyramidou na světě.
                                                                                      
Pokud se chceme dostat do Xianu pak naší destinací pro přistání bude Peking který je sám o sobě jedinečným místem pokud chceme strávit trochu času cestováním či si vyrazit z kopýtka. Vidět Peking doporučím každému cestovateli neboť má co nabídnout. Mezi nejvíce navštěvovaná místa poblíž patří Velká Čínská Zeď a Hrobka Mingů která jsou pro cestování výhodně položena a to jen pár kilometrů severně.
                                                                                    
Jestliže se však chceme držet našeho původního plánu pro cestování časem pak bude naší destinací zmiňované město Xian. Pro dosažení cíle využít pokud možno co nejlevnějších prostředků k cestování bych doporučil zarezervovat si auto nebo jízdenku na vlak a nechat si ji zaslat na adresu hotelu v Pekingu kde budete ubytovaní. Jízdenku si můžete pořídit tady jen společnost dělá trochu drahoty se zasíláním do zahraničí z důvodu velmi výhodné pořizovací ceny.
                                                                                      
Občas se může stát, že máte prostě štěstí a jízdenku si na poslední chvíli koupíte na vlakovém nádraží. Pokud jste tedy zvolili cestování vlakem které trvá zhruba 13 hodin pak se potřebujete dostat z letiště na vlakové nádraží (Beijing Train West) autobusovou linkou č. 7 která jede z každého terminálu letiště. Lístek na autobus koupíte v letištní hale a měl by vás vyjít na 16 Juanů což je v přepočtu asi 50 Kč. Cesta na vlakové nádraží (Beijing Train West) pak trvá asi hodinu.
                                                                                      
Na vlakovém nádraží (Beijing Train West) pak přestoupíme na vlak směr Xian.Vlakové nádraží (Xian Train Station) vás pak přivítá svým rušným shonem cestovního ruchu a také potřebou z cestovní horečky po ubytování. Jako výborný zdroj pro místní hotely uvedu tuto stránku. Někdy bývá výhodnější rezervovat hotel při koupi letenky. Vše záleží na vašem čase jak dlouho chcete v Xianu pobýt.
                                                                                      
Pro vaše výpravy za cestováním vám doporučím shlédnot i Mauzoleum Císaře Čchin Š-Chuang které  by se dalo nazvat městem pod zemí. Tuto památku jde najít 30 Km východně od Xianu a jedná se o pohřebiště Císaře který žil v letech 259-210 Př.n.l. Tento Císař byl znám svojí mocí nad lidem a během svého času na zemi si nechal postavit svou vlastní hrobku která byla ztělesněním jeho moci. V útrobách země zde bylo nalezeno tisíce bojovníků ve zbroji zhotovených ze žluté země jílu.
                                                                                      
Pokud máte zájem cestovat místní dopravou pak k tomu můžete využít autobusu který má zastávku na železniční stanici (Xian Train Station) na kterou jste přijeli. Zvolte autobus 5 č.306 kterým docestujete až na místo. Vstupné do podzemních prostor se pohybuje okolo 100 Juanů ovšem rozhodně se vyplatí neboť Mauzoleum bylo uznáno jako 8 div světa.